Ενέργειες Διάχυσης

Ημερίδα :

Στα πλαίσια των ενεργειών διάχυσης του έργου VEGAN BURGER το Εργαστήριο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ διοργανώνει ημερίδα/workshop με τίτλο «Ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών προϊόντων αναλόγων κρέατος χρησιμοποιώντας εναλλακτικές πηγές φυτικών πρωτεϊνών και καινοτόμες τεχνολογίες»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Μαϊου 2023, 14.00-18.00 στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Αθήνα. Ακολουθεί το πρόγραμμα των ομιλιών από μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου από το Εργαστήριο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη Hellenic Catering.

Η ημερίδα απευθύνεται στην επιστημονική κοινότητα, τις βιομηχανίες τροφίμων καθώς και σε ενώσεις καταναλωτών του βιγκανισμού. Παρακαλούμε για τη δήλωση συμμετοχής σας στον παρακάτω σύνδεσμο: ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ μέχρι τη Πέμπτη 18/05. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Άρθρα σε διεθνή περιοδικά :

  • Bakratsas, G.; Polydera, A.; Katapodis, P.; Stamatis, H. Recent trends in submerged cultivation of mushrooms and their application as a source of nutraceuticals and food additives. Futur. Foods 2021, 4, 100086, doi:10.1016/j.fufo.2021.100086.

Παρουσιάσεις (poster) σε εθνικά και διεθνή συνέδρια:

  • Sofia Papadaki, Vasiliki Oikonomopoulou, Dimitrios Mavropanos, Magdalini Krokida. Isolation of proteins and prebiotics from chickpeas using environmentally friendly methods, EFFOST International Conference, 2021, 1-4 November, Lausanne, Switzerland.
  • Bakratsas G., Patila M., Polydera A., Katapodis P.*, Stamatis, H. Effect of carbon and nitrogen sources on protein production by submerged cultivation of Pleurotus ostreatus. In Proceedings of the 13th European Congress of Chemical Engineering and 6th European Congress of Applied Biotechnology; 2021; p. 1262 Abstract book.
  • Elena Gkantzou, Anastasia Skonta, Andreas-Georgios Vasios, Angeliki Polydera, and Haralambos Stamatis, 3D printed Polylactic Acid (PLA) scaffolds: Surface modification and Biocatalytic Applications, 35th Conference of The European Colloid & Interface Society, September 2021, Athens, Greece
  • Έλενα Γκάντζου, Γεώργιος Μπακρατσάς, Ανδρέας-Γεώργιος Βάσιος, Αναστασία Σκόντα, Αγγελική Πολύδερα, Πέτρος Καταπόδης, Χαράλαμπος Σταμάτης, 3D Εκτυπωμένοι Μικροαντιδραστήρες Συνεχούς Ροής για Βιοκαταλυτικές Εφαρμογές, 13ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής, Ιούνιος 2022, Πάτρα, Ελλάδα 
Vegan Burger Project
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε