ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ο κ. Νομικός είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του ίδιου Τμήματος με επιβλέποντα τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Δημόπουλο. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Νομικού εστιάζοναι στη σχέση της διατροφής και των καρδιαγγειακών νοσημάτων με έμφαση στο μεταβολισμό και τις δράσεις του Παράγοντα Ενεργοποίησης Αιμοπεταλίων, στη σχέση μεταγευματικού δυσμεταβολισμού και ενεργοποίησης αιμοπεταλίων καθώς και στην εκτίμηση της διατροφικής αξίας τροφίμων και φυτοχημικών εκχυλισμάτων που εμφανίζουν αντιαθηρογενετική, αντιθρομβωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Ο κ. Νομικός έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 12 ερευνητικά προγράμματα με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 95 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές (h-index=25), έχει περισσότερες από 200 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια ενώ έχει συμμετάσχει στην συγγραφή πέντε κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους. Αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής 4 διεθνών περιοδικών ενώ είναι section editor στο επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Journal of Atherosclerosis Prevention and Treatment. Είναι Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης ενώ αυτή τη στιγμή διατελεί Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.  

O Χαράλαμπος Σταμάτης είναι από το 2001 Καθηγητής Βιοτεχνολογίας στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας (ΕΒΙΟΤ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (https://biotechlab.bat.uoi.gr/). ¨Έχει εργαστεί ως μεταδιδάκτορας ερευνητής ή επισκέπτης ερευνητής σε ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα τη Γερμανία και την Ισπανία με υποτροφίες από ΕΕ, ΙΚΥ, DAAD. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο της Συνθετικής Βιοτεχνολογίας της Βιοκατάλυσης και της Νανοβιοτεχνολογίας. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σε 15 εκ των οποίων ως επιστημονικός υπεύθυνος. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 120 επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (Μέσος συντελεστής απήχησης 6.0, ⁓ 6000 αναφορές, h-index 45, >70 εργασίες ως corresponding author), καθώς και σε 15 βιβλία (διεθνείς εκδόσεις). Είναι επίσης κάτοχος ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 15 διδακτορικών και 12 μεταπτυχιακών διατριβών σε θέματα ενζυμικής/μικροβιακής βιοτεχνολογίας και νανοβιοτεχνολογίας. Έχει βραβευτεί σε 2 διαγωνισμούς καινοτομίας για την ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων. Είναι κριτής επιστημονικών εργασιών σε πάνω από 40 διεθνή περιοδικά και μέλος της συντακτικής επιτροπής 5 διεθνών επιστημονικών περιοδικών, ενώ διετέλεσε εκδότης στο βιβλίο Μultienzymatic Assemblies -Methods in Molecular Biology. Έχει συμμετάσχει ως μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε πάνω από 20 εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια στο πεδίο της Βιοτεχνολογίας. Από το 2001 διδάσκει μαθήματα στο πεδίο της Βιοτεχνολογίας, Νανοβιοτεχνολογίας και Βιοχημικής Μηχανικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο

Η Μαγδαληνή Κροκίδα είναι Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών από το 2002. Δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μηχανικής Τροφίμων, έχοντας πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας. Συγκεκριμένα, το πεδίο έρευνάς της αφορά (α) στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων, (β) στο σχεδιασμό και βελτιστοποίηση φυσικών διεργασιών, όπως είναι ξήρανση, εκχύλιση, εκβολή, ενθυλάκωση, κλπ., (γ) στον προσδιορισμό των θερμοφυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων, (δ) στην αξιοποίηση παραπροϊόντων και αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων, (ε) στην ανάπτυξη εργαλείων και βάσεων δεδομένων και (στ) στην οικονομική αξιολόγηση και την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος προϊόντων και διεργασιών. Η Καθ. Μαγδαληνή Κροκίδα έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων, που περιλαμβάνουν 2 διεθνή βιβλία, 2 Ελληνικά βιβλία, 11 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία και περισσότερα από 160 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές, με περισσότερες από 5600 αναφορές. Είναι επίσης, εκδότρια σε 1 βιβλίο του εκδοτικού οίκου CRC Press. Τα τελευταία χρόνια, έχει συμμετάσχει, είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ως ερευνήτρια, σε περισσότερα από 30 προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EC), τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και πολλές βιομηχανίες τροφίμων. Είναι κριτής σε 10 διεθνή περιοδικά, μέλος της συντακτικής επιτροπής σε 2 διεθνή περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε πολλά διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια. Είναι εκπρόσωπος της πλατφόρμας «Food for Life» στην Ελλάδα, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή Ξήρανσης (EFCE Working Party on Drying), Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και Πρέσβειρα της επιτροπής Global Harmonization Initiative (GHI) στην Ελλάδα. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία για το επιστημονικό της έργο. 

Vegan Burger Project
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε